Keukencomputer!

Door Mmore op zaterdag 25 juni 2016 12:45 - Reacties (17)
Categorie: Personal, Views: 6.439

Na in de keuken veel te hebben geklooid met sounddocks en andere manieren om gemakkelijk muziek af te spelen hadden we (lees: ik) het idee om het eens en voor altijd op te lossen door gewoon een volledige computer in de keuken te installeren, samen met touchscreen en Bluetooth speakers. Veel gelezen hierover en uiteindelijk op een Windows 10 tablet uitgekomen zodat ik lekker veel kan Tweaken (in tegenstelling tot iOS en in mindere mate Android) en compatibility geen probleem mag zijn. In de V&A een Cube i9 overgenomen en met Cortana en W10 ingesteld.

Wat moet het kunnen?
Muziek afspelen via radio stations en Google Play Music
Recepten snel en eenvoudig weergeven
Meerdere timers tegelijk tijdig hebben lopen
Boodschappen (ah.nl) eenvoudig toevoegen voor de volgende bestelling
Bluetooth voor geluid via de speakers

Leuke extra's zouden zijn het kunnen zien van nieuws en onze agenda's maar dat was niet per se noodzakelijk.

Ander probleem was de montage. We hebben helaas geen grote keuken en uiteindelijk hebben we gekozen om te speakers bovenop de keuken kasten te zetten, uit het zicht. De tablet konden we ophangen via een mounting systeem zoals die van Vogels maar dit was duur, hiervoor moest geboord worden en dit kwam verder van de muur af dan een oplossing met bijv. velcro of adhesive tape. Uiteindelijk kwamen we dit ding tegen op Amazon.de, welke eruit zag als een goede oplossing en welke goede recensies had.

Na meten en ophangen was het tijd om te testen. In een losse zak (twee keer) een fles cola à 1.5L opgehangen aan de beugels en de volgende dag hing het nog steeds. Een tablet van 970g verdeeld over beide beugeltjes mag dus geen enkel probleem zijn :)

De uiteindelijke setup:
Tablet: Cube i9
Ophangmechanisme: Koala von Dockem
Speakers: Edifier Studio R980T
BT-Adapter: Logitech Bluetooth Adapter

Foto's?
Alleen met de mobiele telefoon even snel gemaakt, sorry voor de kwaliteit :P Maandag komt er nog een schilder voor de deur die je ziet naar de badkamer, die is net pas geplaatst ;)

De tablet: http://i.imgur.com/E4eUZQg.jpg

Muziek! :*) http://i.imgur.com/MwXVmOI.jpg

Recepten 8)7 http://i.imgur.com/D79dAEt.jpg

Weer / Gaat het regenen: http://i.imgur.com/14If8t6.jpg

Heel veel radio zenders via TuneIn Radio, zowel NL als UK (waar vriendin vandaan komt):
http://i.imgur.com/NCgyEiP.jpg

En tot slot, de boodschappen: http://i.imgur.com/jVILgJU.jpg

Agenda staat er ook op maar is niet handig om te laten zien.

Deze boodschappens syncen automatisch met de lijst op onze computers waar we altijd even kijken naar de bonus aanbiedingen en andere producten toevoegen die we nodig hebben en worden elke week op een vast moment gratis bezorgd door de AH :)

Nieuw van Ikea: BookBook™

Door Mmore op vrijdag 12 september 2014 17:58 - Reacties (9)
Categorie: Personal, Views: 3.752

Train Fever!

Door Mmore op zaterdag 6 september 2014 22:29 - Reacties (11)
Categorie: Personal, Views: 5.175

Deze week is Train Fever uitgekomen, een game waar ik al een tijd op zat te wachten maar niet heel veel verwachtingen over had. Helaas de afgelopen tijd veel te veel games gekocht die het geld niet waard waren, maar gelukkig bleek dit bij Train Fever wel anders te zijn :)

Behalve behoorlijk wat bugs en performance issues is dit namelijk een best wel gave game. Op dit moment onbreekt er nog wel wat diepte en uitdaging, maar gezien de game volledig modable is hoop ik dat daar wel verandering in komt de komende tijd.

Anyhow, hieronder wat screenshotjes van m'n eerste project. Een large, flat map met behoorlijk wat steden na ongeveer 150 jaar voor ongeveer 40% aangesloten op het netwerk.

Op dit moment bestaat het netwerk uit drie regio's, waarvan twee in de screenshots terug te vinden zijn. De 4-city region, NorthWest en LakeTowns, een groep van 6 steden rondom een meer.

http://imgur.com/a/nlFzX

E3 Broadcasting Schedule

Door Mmore op donderdag 5 juni 2014 09:30 - Reacties (1)
Categorie: Personal, Views: 2.653

Voor degene die de E3 straks vanaf thuis gaan volgen heb ik de twitch.tv programmering in Google Calendar gezet. Tijdzones worden dan automatisch aangepast. Je kan 'm zelf toevoegen als externe agenda of via deze pagina opvragen.

https://wpwebdevelopment.net/2014/06/e3-twitch-schedule/

Het nieuwe pinnen volgens de ING

Door Mmore op vrijdag 14 maart 2014 20:20 - Reacties (19)
Categorie: Personal, Views: 5.630

Ik kwam dit artikel tegen en wilde het graag met jullie delen. Op de website van de correspondent staat een mooie demo van de nieuwe ING pinautomaat. :Y) Erg komisch, maar het verbaast me niets als 't nog gebeurt ook. :'(

Bekijk hier de demo