Train Fever!

Door Mmore op zaterdag 6 september 2014 22:29 - Reacties (11)
Categorie: Personal, Views: 5.159

Deze week is Train Fever uitgekomen, een game waar ik al een tijd op zat te wachten maar niet heel veel verwachtingen over had. Helaas de afgelopen tijd veel te veel games gekocht die het geld niet waard waren, maar gelukkig bleek dit bij Train Fever wel anders te zijn :)

Behalve behoorlijk wat bugs en performance issues is dit namelijk een best wel gave game. Op dit moment onbreekt er nog wel wat diepte en uitdaging, maar gezien de game volledig modable is hoop ik dat daar wel verandering in komt de komende tijd.

Anyhow, hieronder wat screenshotjes van m'n eerste project. Een large, flat map met behoorlijk wat steden na ongeveer 150 jaar voor ongeveer 40% aangesloten op het netwerk.

Op dit moment bestaat het netwerk uit drie regio's, waarvan twee in de screenshots terug te vinden zijn. De 4-city region, NorthWest en LakeTowns, een groep van 6 steden rondom een meer.

http://imgur.com/a/nlFzX

Volgende: Nieuw van Ikea: BookBook™ 09-'14 Nieuw van Ikea: BookBook™
Volgende: E3 Broadcasting Schedule 06-'14 E3 Broadcasting Schedule

Reacties


Door Tweakers user Gleighton, zaterdag 6 september 2014 23:13

OpenTTD al eens gespeeld? Dit ziet er uit als een 3d clone er van met wat minder opties. Je moet met OpenTTD wel oppassen het niet opeens 4 uur 's ochends is na wat spelen :+

Door Tweakers user Mmore, zaterdag 6 september 2014 23:15

Gleighton schreef op zaterdag 06 september 2014 @ 23:13:
OpenTTD al eens gespeeld? Dit ziet er uit als een 3d clone er van met wat minder opties. Je moet met OpenTTD wel oppassen het niet opeens 4 uur 's ochends is na wat spelen :+
Natuurlijk O+ Maar anno 2014 kan ik er eigenlijk niet meer veel plezier uit halen. Behoorlijk wat uren ingestoken en nachten doorgetrokken met OpenTTD ;)

Door Tweakers user Renegade666, zaterdag 6 september 2014 23:22

Ben gisteren en vandaag even bezig geweest. Opzich leuk, maar ik mis wat opties. Waarom kan je bv een station niet upgraden, zodat er meer rails zijn. Nu moet je oude slopen en een nieuwe plaatsen...

Verder wel geinig, doet mij veel denken sidmeiers railroads.

Door Tweakers user Eris, zondag 7 september 2014 11:12

Ze zijn al bezig met een update:

This said, it should be clear that there will be serious updates for the game in the next weeks. You may wonder how our plans for the next days look like. Let us give a short summary:

Improve performance
Reduce size of save game files
Optimize support for people who cannot start the game
Various small visual polish and UI improvements
Provide Mac and Linux versions

http://www.train-fever.com/2014/09/post-release-plans/

Door Tweakers user Blokker_1999, zondag 7 september 2014 11:39

Ik moet nog enkele dagen wachten totdat de linux versie uitkomt :( .

Door Tweakers user Eagle Creek, zondag 7 september 2014 14:00

Ziet er leuk uit maar nog niet heel erg ontwikkeld.. Vraag me een beetje af of het niet te beperkt is.

Door Tweakers user Ahrnuld, zondag 7 september 2014 17:25

OpenTTD speelt veel fijner dan dit. Het lijkt me dat ze de core gameplay nu geÔmplementeerd hebben en het valt me erg tegen. Het concept heeft wel erg veel potentie.

Wat ik trouwens direct zou veranderen: weg met die fog, maak een mooie blauwe lucht. En devs: kies alsjeblieft een minder neongroene grastexture. Deze doet pijn aan mijn ogen en het past niet bij de rest van de graphics (ze lezen dit niet, maar toch).

[Reactie gewijzigd op zondag 7 september 2014 17:26]


Door Tweakers user Gerco, zondag 7 september 2014 19:07

Er zijn duidelijk nog een berg verbeterpunten, maar ik ben er wel van overtuigd dat die aangepakt zullen worden (replace vehicle, please!). Ik heb meegedaan aan de crowdfunding campaign en heb al heel lang op deze game zitten wachten.

OpenTTD is leuk, maar grafisch niet te vergelijken. Er is ook veel te veel mogelijk en je moet vrijwel alles eraan ook echt doen om er het meeste plezier uit te halen. Deze game is een stukje minder uitgebreid en kun je meer casual spelen, iets waar ik zelf veel aan heb (met een gezin houd je weinig tijd over voor nachtelijk spelen).

Dus ja, OpenTTD is het niet, meer een TTD-lite. Ik vind het echter wel een geslaagde game voor de meer casual gamer. Als je hele weekenden wilt spelen en micromanagen is het waarschijnlijk te licht voor je.

Door Tweakers user gose91, zondag 7 september 2014 22:31

OpenTTD heb ik ook heel veel plezier aan beleefd, maar op een gegeven moment heb je het door om zo effeciŽnt mogelijk sporen neer te leggen. Dan is de lol van het puzzelen er gauw af.

Deze game zit wat mij betreft goed tussen Sid Meier's Railroads! en OpenTTD in. Railroads! was grafisch prima, maar de gameplay errug eenvoudig. OpenTTD is dan weer te uitgebreid in opties.

De stabiliteit van Train Fever is (bij mij) alleen niet om over naar huis te schrijven. Updates zijn gelukkig al aangekondigd en tot die tijd geef ik mn vijf jaar oude laptop maar de schuld :z

Door Tweakers user Fly-guy, zondag 7 september 2014 22:49

Nu ook een paar dagen mee bezig, maar niet van harte. Een spel met potentie, maar dat komt er nu bij lange na niet uit.
Ten eerste is het verschrikkelijk saai. De wereld doet erg statisch aan, de muziek is tergend slecht en er zijn slechts een handjevol soorten grondstoffen.
Ten tweede vind ik het leggen van sporen en dan vooral wat complexe patronen verschrikkelijk onhandig en irritant. Veel te vaak komt hij met een "collision" waarschuwing zodat alleen nog maar groteske sporen te leggen zijn, of gehele stukken, inclusief station gesloopt moeten worden. Als laatste is veel omslachtig en onhandig. Zoals al gezegd kun je stations niet upgraden, is het upgraden van treinen/voertuigen onhandig en lijkt de AI van de treinen niet optimaal te zijn wat opstoppingen veroorzaakt. Seinen helpen daar soms totaal niet mee.

Nogmaals, de potentie is er, de graphics zijn prima, maar helemaal af zou ik het spel niet willen noemen.

Door Tweakers user PeterBezemer, maandag 8 september 2014 09:32

als je uitzoomd vertraagd het allemaal wel een beetje bij mij, zou misschien nog een beetje meer texture-scaling in mogen misschien?

Reageren is niet meer mogelijk