Win8 Tiles Pt II, WordPress & Muziek

Door Mmore op donderdag 8 november 2012 04:20 - Reacties (16)
Categorie: Development, Views: 3.823

Edit; excuses voor eventuele onsamenhangendheid - na een nacht programmeren werkt het brein niet meer zoals het hoort.

Naar aanleiding van het onverwachts groot aantal reacties op mijn laatste post (klik) heb ik de afgelopen dagen een aantal veranderingen aan de website kunnen doorvoeren en behoorlijk wat nieuwe tiles kunnen toevoegen, mede dankzij een aantal vriendelijke tweakers. :) Omdat ik de website eigenlijk in elkaar geschroefd heb met de power users als tweakers in het achterhoofd en gezien het groot aantal reacties op mijn eerste post wilde ik ook graag het vervolg met jullie allen delen. :Y)

Momenteel draait de site, http://walloftiles.net/, op rond de 1000 pageviews waarvan het grootste gedeelte via Search Engines binnen komt. Een aantal dingen die ik heb uitgevonden dankzij mede-tweakers en andere WordPress gebruikers wilde ik graag hier nog even uitlichten.

http://i.imgur.com/v61An.png

Wat me direct opviel was dat het aantal bezoekers vanuit search engines direct toenam toen ik de link structuur had aangepast van;
http://walloftiles.net/category/tile_name/ naar;
http://walloftiles.net/windows-8-tiles/tile_name/

Dit maakt een behoorlijk verschil en kan in WordPress gemakkelijk aangepast worden onder Settings -> Permalinks. Als je zelf een WP site draait en dit nog niet gedaan hebt dan is dit misschien het overwegen waard :).

Feedback van Tweakers
Veel van de reacties hadden ook wat tips, waarvan ik er nu ook een paar heb kunnen uitvoeren. Zo is de zoekfunctie nu ook dusdanig aangepast dat er ook een snapshot van de betreffende tile toegevoegd kan worden en je dus in ťťn overzicht alle tiles die aan je search query voldoen kan inzien.

Ook werd er gevraagd om meer categorieŽn toe te voegen vanuit meerdere hoeken. Hier ben ik inmiddels mee begonnen maar ik ben nog niet helemaal tevreden met het resultaat. Misschien dat iemand hier goede suggesties heeft?

Tot slot is het nu mogelijk om een rating mee te geven aan alle items. Dit zal op korte termijn nog even niets doen - maar later wil ik dit gebruiken om bij bijvoorbeeld een zoekopdracht automatisch te sorteren op rating.

Plugins -> Usernoise
Ontzettend gave "feedback" plugin die links van de pagina een knop creeŽrt die vervolgens een in-screen popup geeft. Werkt met JS/jQuery en valt bezoekers dus minimaal lastig. O+ De "pro" versie geeft tevens een soort van groepsdiscussie mogelijkheid en kost maar §10,-

Plugins -> Images Lazyload and Slideshow
Dit is echt een parel van een plugin. In het kort: alle afbeeldingen die niet op het scherm staan worden pas ingeladen als de bezoeker naar beneden begint te scrollen. Dit zorgt ervoor dat er minder verkeer tussen server en gebruiker verzonden hoeft te worden en dat de pagina sneller laadt.

Meer feedback is erg welkom. 8-)

En als afsluiter een stukje heerlijk folk rock,

Volgende: Het nieuwe pinnen volgens de ING 03-'14 Het nieuwe pinnen volgens de ING
Volgende: Win8 mooi maken & \o 11-'12 Win8 mooi maken & \o

Reacties


Door Tweakers user Jogai, donderdag 8 november 2012 11:41

Wat is het nut van de preview popup? De tile wordt al op maximale grootte weergegeven...

Door Tweakers user Mmore, donderdag 8 november 2012 13:11

Het is lastig om em vanuit het overzicht op te slaan, SEO redenen, reacties en ik wil straks op de pagina van de een enkele tile ook de andere pagina's van dezelfde applicatie laten zien zodat je snel kan vergelijken. :)

Door Tweakers user Gish, donderdag 8 november 2012 14:56

Vraagje van een hele andere orde: Kan iemand mij vertellen hoe ik internet shortcuts vanuit het start menu laat starten in de metro versie van IE? Als ik het nu doe start namelijk de desktop versie van IE, en dat wil ik nou juist niet. Ik had al even gezocht op google, maar kwam geen bevredigende antwoorden tegen. Is er een parameter die ik achter het pad kan zetten die forceert dat de metro versie start?

Mocht dit iets zijn wat bij meerdere mensen speelt, zou het dan een idee zijn om een FAQ op de site te plaatsen met dit soort zaken? Daarnaast zou je de tutorial daarin kunnen plaatsen hoe je de tiles kunt gebruiken etc.

[Reactie gewijzigd op donderdag 8 november 2012 14:57]


Door Tweakers user Mmore, donderdag 8 november 2012 15:20

Ik weet het antwoord op je vraag niet - maar een FAQ lijkt me inderdaad een goed idee. Een tutorial is al te vinden maar de zichtbaarheid hiervan is nog niet echt optimaal, ik zit een beetje te twijfelen over hoe ik dit zichtbaar maar niet te opdringerig kan brengen.

Door Tweakers user Gish, donderdag 8 november 2012 17:55

Ik denk dat het een goed idee is om de FAQ op een redelijk prominente plek te zetten. Het moet niet te opdringerig worden, maar vooral voor bezoekers die via een search engine op de site terecht komen kan het een 'afknapper' zijn om niet te zien hoe je het moet gebruiken. Ik zou zeggen, plaats de FAQ in dezelfde balk waar de categorien in zitten, maar lijn hem helemaal rechts uit. Zo is hij prominent aanwezig, zichtbaar, maar niet opdringerig in mijn opzicht.

Een andere optie is wellicht de FAQ op een zelfde wijze te implementeren als de feedback & requests button. Valt niet te veel op, maar wel genoeg om duidelijk zichtbaar te zijn.

Door Tweakers user Mmore, donderdag 8 november 2012 18:17

In het top menu rechts inderdaad, goed plan. Ik ga er vanavond even mee aan de slag! :)

Door Tweakers user Caelorum, vrijdag 9 november 2012 00:27

Gish schreef op donderdag 08 november 2012 @ 14:56:
Vraagje van een hele andere orde: Kan iemand mij vertellen hoe ik internet shortcuts vanuit het start menu laat starten in de metro versie van IE? Als ik het nu doe start namelijk de desktop versie van IE, en dat wil ik nou juist niet. Ik had al even gezocht op google, maar kwam geen bevredigende antwoorden tegen. Is er een parameter die ik achter het pad kan zetten die forceert dat de metro versie start?
[...]
In de desktop IE10: Internet options -> PRograms -> "Choose how you open links" instellen op of:
"Always in internet explorer" lees altijd in Metro IE10
of "Let internet explorer decide" Lees Metro linkjes in Metro IE10 anders desktop
of "Always in internet explorer on the desktop" altijd in dekstop IE10 dus.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 9 november 2012 00:30]


Door Tweakers user Rhapsody, vrijdag 9 november 2012 14:54

Kan ik ook tiles insturen? Op dit moment staan er nog niet zo heel veel natuurlijk, dus heb ik er zelf ook wat gemaakt.

Door Tweakers user Mmore, vrijdag 9 november 2012 14:55

Jep, je kan ze doorsturen of zelf toevoegen als ik een account voor je aanmaak :)

Door Tweakers user Gish, vrijdag 9 november 2012 20:22

Ik ben wat tiles aan het maken. Kun je me een accountje bezorgen of heb je liever dat ik ze link?


Door Tweakers user Patrick89, zondag 11 november 2012 11:02

Ik zal er binnenkort nog weer eens wat maken..
Zou iemand mij kunnen helpen met MediaMonkey, ik vind het een lastige..

Door Tweakers user Mmore, zondag 11 november 2012 21:07

Fixed @ walloftiles.net :)

Door Tweakers user Patrick89, maandag 12 november 2012 00:36

Super !!!
Eentje van mijn kant nog :
http://img72.imageshack.us/img72/4173/freefilesync.png

En hoe kun je een link naar office word toevoegen ? Ik krijg een error wanneer ik naar de snelkoppeling link !

[Reactie gewijzigd op maandag 12 november 2012 00:36]


Door Tweakers user Marientjuh, woensdag 14 november 2012 20:28

Ik mis een kleine inleiding op de voorpagina van wat je site nu eigenlijk doet. Hier kwam ik achter door ergens op te klikken en te lezen. Een minimaal tekstje tussen header en tiles zou hem goed doen denk ik! Verder leuk initiatief!

Door Tweakers user Guusjee, maandag 26 november 2012 14:38

En als afsluiter een stukje heerlijk folk rock,
Toch leuk dat Mumford and Sons dit gecoverd hebben!

Reageren is niet meer mogelijk