Blogs over diverse projecten, veelal geschreven in PHP.

Win8 Tiles Pt II, WordPress & Muziek

Door Mmore op donderdag 8 november 2012 04:20 - Reacties (16)
Categorie: Development, Views: 3.862

Edit; excuses voor eventuele onsamenhangendheid - na een nacht programmeren werkt het brein niet meer zoals het hoort.

Naar aanleiding van het onverwachts groot aantal reacties op mijn laatste post (klik) heb ik de afgelopen dagen een aantal veranderingen aan de website kunnen doorvoeren en behoorlijk wat nieuwe tiles kunnen toevoegen, mede dankzij een aantal vriendelijke tweakers. :) Omdat ik de website eigenlijk in elkaar geschroefd heb met de power users als tweakers in het achterhoofd en gezien het groot aantal reacties op mijn eerste post wilde ik ook graag het vervolg met jullie allen delen. :Y)

Momenteel draait de site, http://walloftiles.net/, op rond de 1000 pageviews waarvan het grootste gedeelte via Search Engines binnen komt. Een aantal dingen die ik heb uitgevonden dankzij mede-tweakers en andere WordPress gebruikers wilde ik graag hier nog even uitlichten.

http://i.imgur.com/v61An.png

Wat me direct opviel was dat het aantal bezoekers vanuit search engines direct toenam toen ik de link structuur had aangepast van;
http://walloftiles.net/category/tile_name/ naar;
http://walloftiles.net/windows-8-tiles/tile_name/

Dit maakt een behoorlijk verschil en kan in WordPress gemakkelijk aangepast worden onder Settings -> Permalinks. Als je zelf een WP site draait en dit nog niet gedaan hebt dan is dit misschien het overwegen waard :).

Feedback van Tweakers
Veel van de reacties hadden ook wat tips, waarvan ik er nu ook een paar heb kunnen uitvoeren. Zo is de zoekfunctie nu ook dusdanig aangepast dat er ook een snapshot van de betreffende tile toegevoegd kan worden en je dus in ťťn overzicht alle tiles die aan je search query voldoen kan inzien.

Ook werd er gevraagd om meer categorieŽn toe te voegen vanuit meerdere hoeken. Hier ben ik inmiddels mee begonnen maar ik ben nog niet helemaal tevreden met het resultaat. Misschien dat iemand hier goede suggesties heeft?

Tot slot is het nu mogelijk om een rating mee te geven aan alle items. Dit zal op korte termijn nog even niets doen - maar later wil ik dit gebruiken om bij bijvoorbeeld een zoekopdracht automatisch te sorteren op rating.

Plugins -> Usernoise
Ontzettend gave "feedback" plugin die links van de pagina een knop creeŽrt die vervolgens een in-screen popup geeft. Werkt met JS/jQuery en valt bezoekers dus minimaal lastig. O+ De "pro" versie geeft tevens een soort van groepsdiscussie mogelijkheid en kost maar §10,-

Plugins -> Images Lazyload and Slideshow
Dit is echt een parel van een plugin. In het kort: alle afbeeldingen die niet op het scherm staan worden pas ingeladen als de bezoeker naar beneden begint te scrollen. Dit zorgt ervoor dat er minder verkeer tussen server en gebruiker verzonden hoeft te worden en dat de pagina sneller laadt.

Meer feedback is erg welkom. 8-)

En als afsluiter een stukje heerlijk folk rock,

Win8 mooi maken & \o

Door Mmore op donderdag 1 november 2012 01:40 - Reacties (21)
CategorieŽn: Development, Personal, Views: 3.173

Na een lange tijd lezen en stalken (sorry mede-tweakers :9) nu ook besloten om zelf maar eens over iets te gaan bloggen. Mijn eerste blog, so bare with me. Alle reacties zijn natuurlijk welkom, interactiviteit wordt op de prijs gesteld. :). Ik zal beginnen met een stukje over mijn onderwerp voor deze post en afsluiten met een stuk over mijzelf voor degene die er interesse in hebben.

Zoals ongetwijfeld iedereen met zelfs maar de kleinste interesse voor technologie heeft opgemerkt is vorige week de launch geweest van Microsofts nieuwe besturingssyteem, Windows 8. Deze brengt vrij radicale veranderingen met zich mee. Zelf had een developer preview een tijd geleden gedraait en die was weer gauw van mijn computer af. Nu de defintieve versie voor slechts 3 tientjes te verkrijgen was kon ik het eigenlijk niet laten en besloot ik maar om toch te upgraden.

Uiteindelijk geen spijt van gehad - maar ik irriteerde me toch wel behoorlijk aan een aantal dingen. Met name de geslotenheid van de Metro omgeving en de weinig mogelijkheden om dingen aan te passen bevielen me niet. Omdat het OS net een dag oud was vond ik het ook erg moeilijk om de juiste bron te vinden om dingen aan te passen. Uiteindelijk heb ik met wat pijn en moeite OblyTile gevonden - een applicatie waarmee de tiles (of icoontjes) van desktop software in Metro aangepast kan worden.

http://i.imgur.com/0djIX.png

Omdat veel van de goed passende plaatjes moeilijk te vinden waren (verspreid over sites als deviantart) besloot ik samen met een vriend om een een websiteje op te zetten om de icoontjes met elkaar (en andere) te delen. We zijn beide vrij creatief in Photoshop en het was dus zo gezegd zo gedaan.

Na wat irritant werk mijn start scherm toch nog kunnen krijgen zoals ik 'em wil;
http://i.imgur.com/ta5VD.png

De site die ik opgezet heb om andere te helpen draait op WordPress (heerlijk systeem, trouwens) en is hier te vinden: http://walloftiles.net/. Mocht je zelf icoontjes gemaakt hebben, willen helpen of suggesties hebben dan hoor ik ze graag. Vanuit een community als deze komen vaak de betere ideeŽn. ;) Naar aanleiding van een reactie in een DM zit ik al te kijken naar opties voor bredere tiles en subcategories. Een rating systeem is voor mij nog een misschien wel/niet op het moment.

Reacties mogen per mail of hier als reactie geplaatst worden :>

Zoals beloofd nog wat over mijzelf; ik ben 22 jaar, werk ongeveer half om half nacht en avond diensten en programmeer graag aan diverse kleine projectjes. Ik ben gek op uilen en pinguins, kogelbiefstuk, thee en Engels. Verwacht meer blogs over projectjes, links naar grappige filmpjes en serieuze muziek. O-)